Zakaj je miselna naravnanost pomembna?

miselna-naravnanost

Kaj je dejanska definicija miselnosti? Slovenski slovar knjižnega jezika poda naslednjo definicijo: skupek misli, pojmov, sodb o življenju, svetu, morali

Naš odnos do sebe in kako se počutimo, ko se pogledamo v ogledalo je bistvo tega, kako se vedemo in katere stvari v življenju dosežemo. Kadar si želimo zagotoviti srečno in uspešno življenje, moramo s trdnim in neomajnim prepričanjem verjeti, da sta sreča in uspeh, za nas dosegljiva.

Henry Ford povzame miselnost v svojem znamenitem citatu “Če mislite, da nekaj zmorete, imate prav. In če mislite, da nečesa ne zmorete, imate prav tako prav.” Naše misli postanejo naša resničnost in negativna miselna naravnanost nikoli ne more spodbuditi nič drugega kot negativne rezultate.

Na kaj moramo biti pozorni ko razmišljamo o miselnosti oz. miselni naravnanosti?

Na miselnost ne moremo gledati kot na eno stvar, miselnost je skupek velikega nabora misli in prepričanj. Te misli in prepričanja izražajo naša vedenja, ki so navzven v določeni situaciji pokažejo preko naše podzavesti.

Da bi v lahko celoti razumeli našo trenutno miselno naravnanost, moramo v celoti raziskati naš notranji sistem prepričanj, katere nosimo v sebi že od našega otroštva.

Poglejmo dejavnike, ki vplivajo na našo miselnost?

Izkušnje in dogodki iz zgodnjega otroštva ter pomen, ki smo ga takrat tem dogodkom pripisali, bodo shranjene globoko v jedru tistega kar smo. Če povzamem je bistvo vsega v tem, da je vsaka naša reakcija, kako doživljamo stvari danes povezana in vplivana s strani perspektive našega otroštva.

Ko se gibljemo skozi življenje, se bodo v naše možgane vtisnili tudi vsi nadaljnji dogodki, ki bodo še bolj utrjevali prepričanja in utrjevali miselnost, ki jo prikazujemo navzven.

Kako negativna miselnost vpliva na naše življenje?

Pomembno je poudariti, da lahko negativne misli privedejo do raznih duševnih motenj. To se zgodi zato, ker je pri negativnem razmišljanju zvišan stresni hormon kortizol. Torej, spopadanje z svojo miselnostjo in spodbujanje k miselni rasti, lahko močno vplivata na pojav duševnih motenj, zato je zelo pomembno, da skrbimo za sebe in da predvsem skrbimo na kakšen način razmišljamo.

Znano je, da ljudje enostavno moramo potešiti vse tiste notranje potrebe, da bi se lahko počutili dobro oz. odlično. Na našo miselnost tako vplivajo vsi zunanji dejavniki in izkušnje oz. doživetja, katerim smo izpostavljeni skozi naše življenje. Dogodki kot so propadli partnerski odnosi, doživetja, kjer je bil prisoten strah, pomanjkanje lastne stabilnosti, občutek manjvrednosti, občutek nedoseganja lastnih idealov, vse to lahko vpliva na naše doživljanje življenja danes.

Katere pozitivne korake lahko naredimo, da izboljšamo našo miselnost?

V današnjem svetu tehnologije so nam informacije dostopne kot še nikoli poprej, zato nam je na voljo zelo veliko izbire, da spodbudimo pozitivno mišljenje in izboljšamo mentalno zdravje svojega uma. Hvaležnost je ena izmed zelo enostavnih in izjemno močnih tehnik, da začnemo s pozitivnimi spremembami. Fokusiranje na pozitivne stvari v našem življenju, lahko privede do izjemnega preobrata v načinu kako razmišljamo in kako dojemamo zunanji svet. Negativna miselnost in hvaležna miselnost enostavno ne moreta so-obstajati skupaj.

Obdajanje s pozitivnimi ljudmi in ljudmi, ki so nam inspiracija je tudi eden od izjemnih načinom, kako lahko v trenutku začnemo spreminjati svojo miselnost. Kadar smo vsakodnevno obkroženi z ljudmi, ki so negativno naravnani in ujeti v svoja omejujoča negativna prepričanja, je tudi naša miselna naravnanost težje usmerjena v pozitivno. Zato je pomembno, da se vsakodnevno obdamo s pozitivnostjo in z ljudmi, ki izžarevajo veselje in radost, le-to postane nalezljivo. Težko se je upreti izjemni in pozitivni miselnosti, kadar smo obdani z izjemnimi in pozitivno mislečimi osebami.

Uživajte v svoji miselni svobodi.

Irena Kahne

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

MESEČNO ČLANSTVO "NEUSTAVLJIVA"

Program NEUSTAVLJIVA je močno orodje za vsako žensko, ki želi odkriti vse svoje POTENCIALE in svojo MOČ.
Spremeni svojo miselnost, utišaj notranjega saboterja in kritika ter najdi svojo notranjo moč in namen.
Tudi ti lahko zaživiš svobodno, uspeha polno in NEUSTAVLJIVO življenje!

Predstavljam ti nov program, ki sem ga ustvarila z mislijo nate.

Preberi več >

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: