Kako ostati zvest svojemu poslanstvu?


Verjamete, da ste na pravi poti.
Definirali ste osebno poslanstvo, postavili cilje, ki so v sozvočju z vašim poslanstvom, hkrati pa ste si postavili tudi prioritetne plane na tedenski in dnevni bazi. 

Efektivnost upravljanja s časom bi se morala kmalu pokazati, kajne?
Pa vendar se ne zgodi to tako hitro kot bi si želeli.

Ko posameznik postane bolj produktiven, se kmalu znajde pred različnimi potmi in možnostmi. Nekatere poti posameznika lahko pripeljejo hitreje do ciljev, nekatere pa se zdi, da so stranpoti, ki znajo posameznika odpeljati stran od doseganja njegovih ciljev, hkrati pa tudi od njegovega poslanstva.

Vzemimo za primer podjetnika Marjana.

Marjan je pred kratkim doživel kup sprememb na svojem poslovnem področju.
Trenutno ima preveč strank in ima občutek, da ga vleče na različne strani. Hkrati pa ima občutek da popušča pri skrbi za stranke. Ne uspe pravočasno vračati klicev, ne opravlja poprodajnih aktivnosti in zdi se da popušča na vseh področjih, kjer je včasih blestel. Posledično trpi tudi njegovo zasebno življenje, vse bolj je odsoten od doma, oddaljuje se od otrok in žena mu zameri, ker posel postavlja na prvo mesto.

Se kaj podobnega dogaja tudi vam?

Ob soočanju s spremembami nehote mnogi podjetniki naredimo sabotažo pred lastnim uspehom. 

Dr. Joyce Brothers je ob pojmu sabotaže zapisal: “Ne moremo dosledno delovati na ravni, ki ni v skladu z našo samopodobo.”

Mnogi podjetniki ob porastu uspeha sumijo v svoj lasten uspeh in napor, ki so ga vložili. Le zakaj?
Mnogi dvomijo vase, ker so takšen uspeh redkokdaj izkusili in se težko prilagajajo svoji novi podobi – podobi uspešnega podjetnika. Zato namesto, da bi sprejeli uspeh z odprtimi rokami in se povsem odprli obilju, ki jih obdaja zatavajo na stare poti in k staremu načinu življenja in razmišljanja.

Kako uspeti v poslu, da te ne posrka? Kako naj bo podjetnik produktiven, uspešen in kako naj ne podredi svojega celotnega življenja poslu?  Kako kljub vsemu ostati zvest svojemu poslanstvu?

Z vami delim le nekaj namigov, ki vam bodo pomagali pri tem, da ostanete zvesti svojemu poslanstvu:

1.) Bodite zvesti samemu sebi, delegirajte in prenesite
Ko gledate dnevni seznam opravkov, marsikdaj ugotovite, da je seznam predolg in da vam ne bo uspelo vsega doseči in zaključiti.
Vprašajte se katere naloge so v prvi vrsti povezane z vašimi dolgoročnimi cilji – te morajo biti izpolnjene, saj boste le tako korak bliže svojemu končnemu cilju in ostajate z obema nogama zvesti svojemu poslanstvu.
Ko pregledujete seznam opravil, pomislite ali lahko katero od nalog komu delegirate in predate.
Vprašajte se: «Brez katerega od opravil na seznamu se svet ne bo ustavil?«
Slednja opravila postavite na dno svoje liste – to so naloge, ki jih lahko prenesete in opravite tudi kakšen drug dan.

2.) Izbirajte stranke
Ko delaš s strankami, kmalu ugotoviš, da ne moreš delati z vsemi. Le kako jih ločiti med seboj?
Ločite jih glede na:
– nivo motivacije za nakup in sodelovanje
– časovni okvir, kdaj želijo doseči spremembo oz. cilj
– ali lahko z njimi zaključim sploh kupčijo

3.) Rokujte se s papirjem zgolj enkrat
Vsi prelagamo papirje in se z njimi rokujemo večkrat. Za večjo efektivnost vzemite za svoje pravilo, da se s papirjem rokujete le enkrat. Prekladanje in prestavljanje se bo končalo, hkrati pa bo zaključenih več opravil.

4.) Avtomatizirajte se
Ko kličete stranko, bodite direktni, ne ovinkarite – tudi stranka bo hvaležna, da sta hitro prešla na bistvo pogovora. Komunikacija pa je lahko še bolj učinkovita preko maila.

5.) Časovni razpored
Se lahko spomnite, kaj ste počeli pred petimi dnevi? In koliko časa ste porabili za določeno nalogo?
Beležite kaj delate in koliko časa  – le tako boste videli koliko časa ste vložili za doseganje nekega cilja. Le tako boste lahko videli donosnost svoje naložbe v obliki časa, ki ste ga namenili neki nalogi. Če ste vložili preveč časa in je bila donosnost majhna je potrebno ponovno preceniti ali ste na pravi poti.

Ste med tistimi, ki še iščejo svoje poslanstvo? Nič ne de, tudi jaz sem ga odkrila pozno v življenju.
Prav zato sem skreirala online Mindset mastery program, kjer boste našli višji namen in poslanstvo, ki bo v skladu z vašimi najpomembnejšimi vrednotami  – zato bo pot do vašega uspeha lahkotna.

Se želite v vsej polnosti odpreti obilju in uspehu? Se vam zdi, da ste pred nekakšno pregrado in ne morete narediti koraka naprej za doseganju vašega poslanstva?
Odločite se za enega od Mindset Mastery programov, kjer bomo odkrili glavni vzrok vaših ovir, se soočili z njimi in narediti trden korak naprej k izpolnitvi vašega poslanstva.

Ste med tistimi, ki izgubljajo stik s svojim poslanstvom? Nič ne de, ozavestiva ga ponovno skupaj.
Želim te voditi do tvojega uspeha.  Odloči se za paket mentorstva, kjer bom s teboj na poti odkrivanja hitrejše poti do tvojih zastavljenih ciljev!

Postanite neustavljivi na poti do vašega uspeha!

Moj namen je vaš uspeh,

Irena

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: