10 vprašanj, ki si jih moraš zastaviti: priprava na razvoj same sebe

Bodi vse, kar si lahko.

Pogosto se zalotim, da sem zadovoljna s tem, kako stvari stojijo, čeprav bi lahko bile boljše. Seveda je težko pomisliti na to, kako bi sicer lahko bilo, če pa smo navajeni svojega vsakdana in imamo še kopico ostalih težav, ki jih moramo rešiti. Od kar sem na samostojni podjetniški poti kot hipnoterapevtka in RTT terapevtka je izzivov še več kot prej.

Vseeno pa se trudim nekako najti nekaj globljega, nekaj s pomenom.

Torej, vsi smo obdani s težavami. Iskreno, to nas ne bi smelo niti motiti, niti zadrževati nas, da bi postali vse, kar si želimo biti. Sanje, ki smo jih meli kot otroci, bi morale rasti z nami, pa čeprav naj bi bile samo kratkoročne ali pa bi se nas držale le do naših naslednjih sanj.

Pravijo, da starega psa ne moreš učiti novih trikov… Pa je res tako?

  • 1. Česa si zares želim?

Ah, vprašanje stoletja. Toliko stvari je, ki si jih želiš storiti v svojem življenju, pa dnevi tako hitro bežijo mimo. Če najdeš nekaj, v čemer si dobra, ti to lahko pomaga narediti tisti majhni korak proti vse večjemu napredku. Marljivost je ključna.

  • 2. Bi se morala zares spremeniti?

Današnja generacija je povsem drugače definirala besedo ‘jaz’, vsaj tako pravijo mlajši. Ker poznam celo vojsko najstnikov, sem se naučila, da bi lahko imeli v življenju še kakšne večje probleme kot so akne in morebitna promiskuiteta. Če nas je zgodovina česa naučila, je to, da življenje teče in mi potujemo in se spreminjamo z njim. Kar pomisli, kako carska bi se zdela zabava iz 70. današnjim najstnikom. No, morda pa bi se vseeno navdušili nad tvojimi norimi plesnimi gibi, ki bi jih izvajala namesto njihovega lomljenja sklepov s poskusi break-danca.

  • 3. Kaj je svetla plat vsega tega?

Ker se toliko stvari konstantno dogaja okrog nas, se zdi skoraj nemogoče sploh razmišljati o tisti svetli luči na koncu tunela. Ampak vseeno lahko nanjo gledamo kot na nekaj pozitivnega, brez da bi jo toliko časa samo preučevali. In če obstaja vlak, ki te lahko odpelje do tiste svetlobe na koncu tunela, se zapelji z njim in poglej, kam te življenje pripelje.

  • 4. Ali mi je udobno?

Vedno obstaja lahka in pravilna pot, ko se odločamo, kaj kombinirati z določenimi čevlji, torbico, majico ipd. Ne rabiš biti zares genij, da vidiš, da si drugačen od ostalih. Saj je logično – če bi bili vsi enaki, bi počeli vse stvari povsem identično. Različnost nam omogoči, da se nam pojavijo zanimiva in vznemirljiva vprašanja, s katerimi lahko eksperimentiramo.

  • 5. Ali sem naredila dovolj zase?

Ali si že naredila dovolj zase ali ostajajo stvari, ki jih še želiš doseči? Nezadovoljstvo z vsakim področjem v tvojem življenju je lahko zelo nevarno če se pojavlja v velikih količinah. V majhnih pa je pravzaprav super, saj boš tako ugotovila, kaj želiš spremeniti in tako naredila stvari, o katerih bi sicer lahko samo sanjala.

  • 6. Sem zadovoljna s svojim trenutnim stanjem?

Gre za nepošteno vprašanje, zato naj to raje predstavlja kar odgovor.

  • 7. Ali sem dovolj privlačna?

Morda nimaš odgovora na to vprašanje, se pa še vseeno lahko potrudiš. Lahko delaš na svoji postavi, spremeniš svoj stil oblačenja, frizuro, morda celo spremeniš odnos do ljudi. Vsekakor pa ne pozabi, da vse to na prvem mestu delaš zase, šele nato za moške.

  • 8. Kaj vse bi lahko imela?

Sklepam, da v tem primeru ne obstaja objektivno merilo, kdaj imaš preveč ali pa premalo – gre se bolj za to, kako zelo si nečesa želiš. Jaz bi vsekakor rada imela na tone denarja, tega ne bom zanikala, vendar se mora vsak izmed nas najprej vprašati – koliko pa sem sploh pripravljena delati za to?

  • 9. Kaj me motivira?

Kaj te motivira? Na to vprašanje si boš morala odgovoriti sama. Obstaja toliko različnih stvari, ki lahko nekoga osrečijo in ga tako motivirajo, vendar kaj resnično deluje zate… to bo morda še najtežje odkriti. Pravzaprav je čisto enako kot v samopostrežni restavraciji. Nikoli si ne naložiš cele porcijo samo ene jedi, ampak poskusiš malo vsake in tako ugotoviš, katera ti najbolj ustreza.

  • 10. Kaj me resnično žene?

Torej? Kaj te zjutraj vrže iz postelje? Lahko postaneš, karkoli si kdaj želela biti, ampak ugotoviti, da je uresničitev sanj nekaj zelo težkega, pomeni obupati, še predno si sploh začela svoje popotovanje. Vedno si zapomni; razvoj same sebe ni zgolj fizična ali psihološka sprememba, ampak je nekaj, česar si zares želiš.

Kakor pogosto povem svojim strankam, ki k kmeni pridejo na RTT hipnoterapijo, da samo naj bodo VSE KAR SO LAHKO!

Z ljubeznijo,

Irena

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: