7 enostavnih načinov, kako nekomu narisati nasmeh

RTT terapija

Ste si kdaj želeli nekomu narisati nasmeh na obrazu, ga razvedriti? Ga nasmejati? Mu polepšati dan?

Verjamem, da ste. Tudi jaz sem.

Enostavna lepa gesta res ne zahteva veliko časa in predvsem ne zahteva denarja. Pravzaprav, veliko stvari lahko naredimo za nekoga kot del naše vsakdanje rutine, ki stane zelo malo ali pa popolnoma nič. 

Ena sama lepa gesta, lahko povzroči neustavljiv val pozitivnosti, saj vsi vemo da je smeh nalezljiv. Dovolj je da nasmejimo eno osebo, ki bo nasmeh delila naprej in potem je tisti trenutek, ki smo ga namenili tej osebi, poseben trenutek za mnogo drugih ljudi.

Preizkusite enega ali več od teh 7 enostavnih načinov, kako nekomu danes podariti izjemen dar nasmeha.

1. Na list papirja napišite nekomu sporočilo, na kakšen način vas je ta oseba inspirirala ali pa spodbudite osebo, ki potrebuje le tisti kanček poguma za določen korak. Z roko napisana sporočila, ki dajejo upanje in spodbudo so redka, zato toliko bolj posebna kot naključno kupljeno darilo. Ustvarite novo navado, da se redno posvetite pisanju spodbudnih sporočil svojim prijateljem in nikoli ne veste, mogoče pa spodbudite spodbudno epidemijo.

2. Povabite prijatelja ali prijateljico ven na kosilo ali pa pripravite kosilo kar doma. Povežite se in spoznajte se še bolje. V kolikor pa se počutite, da ste razpoloženi za malo več zabave, pa pripravite prijetno druženje za več vaših prijateljev in tako v enem mahu narišete več nasmehov naenkrat.

3. Podari nekomu v branje inspiracijsko knjigo. Ob tem se boste vi počutili dobro, oseba pa si bo lahko z branjem te knjige lahko korenito spremenila življenje. Hvaležna vam bo.

4. Ponudite se prijateljici, da jim boste eno popoldne čuvali otroke, da si lahko ona vzame čas za sebe. Če ste tudi vi starš, potem razumete kako dragocen je čas, ki si ga lahko privoščimo za sebe, četudi je to le za nekaj uric. Ne čakajte, da vas prosijo za čuvanje takrat ko potrebujejo, ponudite se sami, da lahko takrat prijateljica ta čas izkoristi za nekaj zabavnega ali sproščajočega.

5. Odličen način kako nekoga razvedriti je tudi to, da nekomu dostavimo kosilo ali malico, ko vemo da so zboleli ali pa samo trenutno preživljajo težko obdobje. Vsi smo že kdaj bili bolni in zadnja stvar nam je bila priprava hrane in na splošno biti izven postelje. Obstajajo tudi trenutki, ki znajo biti težki in obremenjujoči in dnevna opravila so takrat še toliko bolj utrujajoča. V veliko pomoč boste taki osebi, če jo obiščete s toplim obrokom v katerem lahko uživata skupaj.

6. Biti prostovoljec in pomagati tistim v stiski in izjemen vpliv na naše počutje in seveda na počutje tistih, ki pomoč prejmejo. Vsaka minuta, ki jo namenimo dobrodelnosti nariše vsaj en nasmeh na obraz. Kadar smo nekomu opora brez da bi za podporo prosili, ustvarimo taki osebi neprecenljive občutke sprejetosti in vrednosti. Pomagamo lahko skozi že uveljavljene dobrodelne organizacije ali pa enostavno priskočimo na pomoč naključnemu brezdomcu na ulici. Neal Donald Walch je rekel: »lakota ni najhujša stvar, ko živiš na cesti. Najhujši je občutek, da si odrinjen in pozabljen s strani ostalih ljudi.« Socializacija je resnično pomembna v naših življenjih, zato pokažimo, da nam ni vseeno.

7. Zahvalite se vsakemu, ki vam je kakorkoli skozi dan pomagal. Seznam tistih s katerimi se srečujemo dnevno je neskončen. Spomnimo se na člane družine in prijatelje, sodelavce v službi, učitelje vaših otrok, prijaznih trgovk, hišnika, uslužbencev na bencinski črpalki, dostavljalce hrane, poštarja, natakarja ali natakarice. Seznam je resnično dolg. Opazimo vsako osebo, s katero imamo tudi naj manjši kontakt in samo recimo hvala. To je najmočnejša beseda, vseh časov. 

Vem, da sem tu naštela le zgolj 7 načinov, kako lahko nekomu polepšamo dan in mu narišemo nasmeh, a vendar je tu še en način, najbolj enostaven način. Sami narišimo največji nasmeh na obrazu, kadar nekoga srečamo. Ugotovili boste, kako enostavno je, da se nasmeh nariše tudi mimoidočemu.

Velikokrat se nam zgodi, da razloge za nasmeh iščemo zunaj nas, namesto da bi pogledali v sebe. Znotraj nas so vsi tisti čudoviti občutki, vsi tisti čudoviti spomine in tisti nepozabni trenutki. Če pa kdaj tudi sami težko najdemo tisti vzrok za iskren nasmeh, pa lahko preizkusite tudi s temi 7-mi enostavnimi triki, kako sebi privabiti nasmeh:

  1. Zavrtite si svojo najljubšo pesem, ob kateri enostavno zaigra vsaka celica vašega telesa.
  2. Hvaležnost je ključ do sreče. Zapišite 5 razlogov zaradi katerih je vaše življenje izjemno dragoceno.
  3. Spomnite se na osebo, ki ima v vašem življenju poseben prostor pod soncem.
  4. Pokličite nekoga ob katerem je vsaka minuta vredna klepeta.
  5. Sprehod v naravi, kjer se nadihamo svežega zraka in napolnimo svoje telo.
  6. Pojdite ven in počnite nekaj zabavnega in norčavega.
  7. Objemite se in si povejte, da ste najbolj izjemna oseba na tem svetu.

Še nekaj.

Ali ste vedeli, da za nasmeh uporabimo samo 17 obraznih mišic, kadar se namrščimo pa kar 43? Zakaj bi porabljali vso to nepotrebno energijo za mrščenje, ko pa je nasmeh veliko bolj enostaven in učinkovit.

Mogoče vas prepričam v nasmeh tudi s temi 5-mi dejstvi o nasmehu:

1. Ženske se smejimo več kot moški.

2. Nasmeh sprošča v našem telesu endorfine, kar privede do boljšega počutja.

3. Vsi smo se rodili z zmožnostjo nasmeha, nasmeh ni nekaj kar nas naučijo drugi.

4. Nasmeh je univerzalen jezik za srečo.

5. Nasmejano osebo dojemamo kot prijetno, atraktivno, socialno, iskreno in družabno, za razliko od ne nasmejane osebe.

Ne pozabite, nasmeh je najcenejši in najbolj učinkovit modni dodatek, ob katerem smo v trenutku bolj privlačnejši.

Irena Kahne

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: