Znanost miselne naravnanosti

miselna-naravnanost

Človeški možgani so izjemen računalnik, ki shranjuje podatke od trenutka, ko smo se rodili. Ti podatki so shranjeni v naši zavesti kot tudi v podzavesti in našem nezavednem umu, naši možgani pa lahko informacije prikličejo po potrebi, glede na dogodke in situacije, ki se nam dogajajo. Če smo neko informacijo dobili v strahu, bolečini ali katerem drugem negativnem čustvu, bo na tem osnovnem čustvu temeljil tudi naš odziv.

Ocenjujejo, da imamo na dan med 60 000 in 80 000 misli. Če pomnožimo to z dnevi, tedni, meseci in leti od našega rojstva, ugotovimo, da gre za izjemen trdi disk s skoraj nepredstavljivimi zmožnostmi.

Treba pa je poudariti, da čeprav se nam naš odziv na nekaj danes zdi negativen, pa vedno izhaja iz ljubezni. Glavna naloga naših možganov je, da nas zaščitijo, zato hranijo zapise o preteklih grožnjah in se lahko takoj primerno odzovejo, če ali ko se grožnja ponovi. Neverjetno.

Zdaj torej vemo, da so naši odzivi pogojeni iz preteklosti. Kako pa lahko vplivamo na tiste negativne dele, da nas bodo v prihodnje naše misli, občutki in odzivi podpirali pri rasti in napredku?

Metoda RTT (Rapid Transformational Therapy ali Hitra transformacijska terapija) je sestavljena iz večih tehnik iz drdugih terapij z namenom, da našemu umu pomaga pozdraviti travme iz preteklosti in spremeniti zapise v njem. Glavni cilj je okrepiti pozitivna čustva, ki bodo dobro vplivala na naše prihodnje odzive, kar bo povzročilo dvig samozavesti in dalo še dodatno motivacijo.

Se spomnite vseh tistih desettisoče misli, ki jih imamo vsak dan? Velika večina jih je shranjenih v podzavesti, zato je potrebno znati dostopati do teh datotek, če jih želimo spremeniti. Tu pride v igro hipnoza. Ko umu dovolimo vstop v spremenjeno stanje zavesti, lahko tam nežno sledimo namigom, s katerimi bomo spremenili podzavestne vzorce, da nas bodo v prihodnje podpirali, ne ovirali.

Kako se pogovarjamo s sabo in kakšen jezik uporabljamo lahko ima velik vpliv na naše samo-zaupanje in občutek lastne vrednosti. Naš notranji pogovor neposredno usmerja naše vedenje in odzive na vsako situacijo, v kateri se znajdemo. Če nekaj ponovimo dovolj pogosto, začnemo verjeti. Naši možgani ne razločijo med resničnostjo in izmišljeno predstavo, ampak enostavno verjamejo podatkom, ki jih prejemajo. Če torej zamenjamo besede, ki jih uporabljamo, in ponavljamo pozitivne izraze, sprememba ne bo samo mogoča, ampak pravzaprav neizogibna.

Zaradi ogromne količine shranjenih podatkov, ki jih moramo prečesati, zna trajati precej časa, preden bomo prepoznali vse, kar danes vpliva na nas. Marsikaj bo skrito v globinah otroštva in če hočemo te stvari povleči na površje, da jih lahko predelamo in oprostimo, je najbolje, da uporabimo več različnih tehnik skupaj.

Jasno je torej, da je um zelo kompleksno bitje, zato ni presenetljivo, da nam miselna naravnanost predstavlja izzive. Če poskrbimo, da imamo dostop do prave oblike pomoči in najbolj učinkovitih tehnik, bomo s tem lažje vzpostavili red v računalniku, ki je naš um, da nam bo lahko dajal prave informacije ob pravem času in s pravimi sporočili.

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: