Kako lahko dosežeš več, ko iz svojega besedišča izbrišeš besedo »moram«.

Se prepoznaš, če rečem, da pri pripovedovanju o svojih ciljih pogosto uporabljamo besedo: »moral/a bi«?

Večina nas misli, da je to le nedolžna beseda, ki nam pomaga izviti se iz dolgočasnih pogovorov ali soočanj z našimi slabimi navadami. Pa vendar beseda “moram” zastruplja naš govor in ambicije, saj tako sklepamo, da to, kar počnemo, ni dovolj dobro in da bi bilo bolje, če bi delali kaj drugega.

Ko rečeš, da bi nekaj “moral” narediti, kaj v resnici poveš?

  1. To je obveznost, ki ti ni všeč.

Besede »moram« nikoli ne uporabimo za stvari, za katere se ne čutimo dolžne. Če smo npr. navdušeni nad uživanjem torte, nikoli ne rečemo: »moram pojesti torto«. Ampak to samo preprosto naredimo! Če pa po drugi strani čutimo, da smo dolžni jesti več zelenjave in bolj zdravo hrano, pa se to v našem besednjaku kaj hitro spremeni v nekaj kar »moramo«. Če je peka peciva in piškotov »moram« gre za neko obveznost, neko dolžnost, če pa pečemo pecivo za zabavo, pa niti ne pomislimo, ampak to preprosto samo naredimo.

  1. Gre za stvar, ki je ne boš storil/a in zato vedno najdeš izgovor

“Moral/a bi” ________________,” običajno sledi, “ampak ______________.” Ko rečeš takšne stvari, svetu sporočaš, da se strinjaš, da bi bilo eno dejanje primerno, a da boš storil/a ravno nasprotno. Predstavljaj si, kako neumno bi zvenelo, če bi svojemu šefu rekel/a: “Vem, da je primerno, da ostanem pozno in dokončam predlog in se tako pripravim na jutrišnji sestanek, a namesto da bi to storil/a, bom šel/a domov in tako tvegal/a da ga ne dokončam pred jutranjim sestankom.” Če je to tisto, kar res misliš, zakaj bi se to trudil/a prikriti ​​z “bi moral/a?” Globoko v sebi veš, kaj se v resnici dogaja.

  1. Točno veš, kaj moraš storiti, da se stvari izboljšajo, pa še nisi začel/a!

Vsi, ki bi “morali” prenehati kaditi, ki bi “morali” shujšati, ali ki bi se “morali” vrniti v šolo, točno veste, kaj želite storiti, da bi izboljšali svoje življenje, a raje uporabite »moral/a bi« kot preprost izgovor, da ne pričnete delati na tem! Seveda je stati ob strani veliko lažje kot teči za žogo, a na tak način ni še nihče dosegel česa zares veličastnega. Če imaš dolg seznam »moral/a bi« in kratek seznam ciljev, izberite, kateremu od teh »moral/a bi« se boš posvetila in svoje načrte prelij na papir.

Če se ti zdi, da je tvoj dan le ena »moral/a bi« stvar za drugo »moram« stvarjo, je čas, da svoj »moram« spremeniš v dokončne besede, kot sta »bom« ali »ne bom«. Kaj se pravzaprav spremeni? Medtem ko te »moram« oropa moči in motivacije, ti določenost daje moč in odločenost, da stvari opraviš. Z manj besedami »moram« oziroma »moral/a bi« v svojem besednjaku, boš kaj hitro ugotovil/a, da hitiš po poti do dosežkov.

In to… je vredno praznovanja!

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: