Zakaj postanemo jezni? Obstaja način, kako jezo nadzorovati? Kako to storiti?

Vsi se kdaj ujezimo. Nekaterim se to zgodi pogosteje, nekateri lahko jezo nadzorujejo. Nekateri jasno izražajo svojo jezo, drugi jo potlačijo.

Zakaj postanemo jezni? Obstaja način, kako jezo nadzorovati? Kako to storiti?

Jezni postanemo, ko nas nekdo ustavi med početjem nečesa. Ali ko ni po naše. Jezni postanemo, ko se nam ne izpolnijo želje ali ko se ljudje ne strinjajo z nami. Pogosto postanemo jezni, ko se naša prepričanja ne skladajo s prepričanji drugih in ko ne razumemo, kako lahko nekdo drugače razmišlja kot mi in ko se nam zdijo njegova prepričanja napačna.

Pomisli na svoje prijatelje. Zamisli si situacijo in si predstavljaj njihove odzive.

Recimo, da je situacija sledeča – tvoj prijatelj sedi v restavraciji in natakar nanj nenamerno zlije šalico vrele kave. Zdaj si predstavljaj, kako bi se na dogodek odzval kateri izmed tvojih kolegov. Njihovi odzivi bi se sigurno med seboj razlikovali. Eden bi se začel smejati in zgolj odmahnil z roko, drug pa bi znorel in želel govoriti s šefom. Odziva bi bila povsem različna, saj ti dve osebi svojo jezo nadzorujeta povsem drugače. Kako?

Nekateri ljudje ničesar ne jemljejo preveč resno. In zato se tudi ne ujezijo tako hitro kot drugi. Gre za njihovo naravo. Ali lahko tudi mi uporabimo kakšno tehniko, da nadzorujemo svojo jezo? Poglejva. Ali se na dogodke odzoveš v isti sekundi, ali razmisliš, predno odreagiraš? Tisti ljudje, ki reagirajo spontano, se navadno tudi veliko hitreje ujezijo. Tisti, ki pa pred odzivom razmislijo, lahko svoja čustva veliko bolje razumejo in nadzorujejo. Zakaj ne bi poskusila šteti do 10, predno se odzoveš?

Če razumeš stališča drugih ljudi, ti lahko to zelo pomaga v mnogih situacijah. Tako kot imamo mi svoje stališče, ga imajo tudi drugi. Zakaj se trudiš prisiliti sogovornika, da bi razmišljal isto kot ti? Zakaj se ne bi vsaj potrudila razumeti, zakaj tako misli?

Če je tvoj šef jezen nate, ne potrebuješ takoj odreagirati. Vzemi si čas in razmisli, kaj bi lahko bil razlog za njegovo jezo in morda boš našla odgovor. Če pa na koncu vseeno ugotoviš, da je bila njegova jeza povsem neupravičena, pa se lahko še vseeno odločiš in mu raje odpustiš kot da se usrdiš.

Čustva, kot je jeza, lahko nadzoruješ.
Raje o njih razmisli.
Raje se pri njih zadrži.
S tem, ko boš nadzorovala svojo jezo, boš postala boljši človek. Naj jeza postane tvoj služabnik in ne ti njen.

Si želiš ugotoviti, ali je RTT prava rešitev tudi za tvoje težave?

Rezerviraj svoje mesto za brezplačni posvet, kjer se pogovoriva o tvojih težavah in skupaj ugotoviva, če jih lahko ZA VEDNO premagava z RTT terapijo.

Če na koncu posveta želiš mojo pomoč – odlično! Hitro bova našli popoln paket hipnoterapije zate.

Če pa ugotoviš, da zadeva ni zate – nič hudega!

Vseeno tekom najinega pogovora dobiš obilo uporabnih nasvetov, ki ti bodo pomagali rešiti tvoje težave.

*Zaradi mojega polnega urnika imam omejeno število mest za brezplačni posvet. Če zgornji gumb še deluje, imam še nekaj prostih mest.

Scroll to top

MESEČNO ČLANSTVO "NEUSTAVLJIVA"

Program NEUSTAVLJIVA je močno orodje za vsako žensko, ki želi odkriti vse svoje POTENCIALE in svojo MOČ.
Spremeni svojo miselnost, utišaj notranjega saboterja in kritika ter najdi svojo notranjo moč in namen.
Tudi ti lahko zaživiš svobodno, uspeha polno in NEUSTAVLJIVO življenje!

Predstavljam ti nov program, ki sem ga ustvarila z mislijo nate.

Preberi več >

Mindset Mastery Prijava

Izpolnite spodnja polja
za prejem brezplačnih posnetkov

Izpolni spodnja polja za prijavo:

Izpolni spodnja polja za prijavo: